Kevään rekrytointi (Business Case)

Auto valmistuu, kevät ja kesä lähenee ja ME LÄHDETÄÄN ITÄVALTAAN MAAILMAN TOISEKSI KOVIMPAAN KILPAILUUN!

Se tarkoittaa myös sitä, että kilpailua varten pitää valmistella Business Case – ja meillähän ei ole alempaa tavoitetta kuin lähteä voittamaan maailman kovimmat yliopistot ja ottaa tiimille ensimmäinen pokaali.

Jos haluat olla mukana luomassa oululaista Formula Student -historiaa, laita vapaamuotoinen hakemus [email protected] ja liitä mukaan CV.

Business Case -tiimiin ja FSO:n markkinointitiimiin osallistuminen ei vaadi muuta kuin kiinnostusta aiheeseen. Kaikki opiskelijat vuosilta 1-n ovat tervetulleita alasta riippumatta.

Alla tarkemmat kuvaukset kevään rekryssä avautuvista paikoista.

Business Case-tiimiläinen

Formula Student -kilpailuja varten tehdään aina Business Presentation, minkä idea on käytännössä tuotteistaa tiimin suunnittelema Formula Student -auto. YouTubesta löytyy useilta vuosilta ainakin Saksan kilpailuista Business Presentation -finaalit.

FSG-säännöistä Business Plan Presentationin tavoite:

S 1.1.1
The objective of the BPP is to evaluate the team’s ability to develop and deliver a comprehensive business model which demonstrates their product – a prototype race car – could become a rewarding business opportunity.
S 1.1.2
The judges should be treated as if they were potential investors or partners for the presented business model.
S 1.1.3
The business plan must relate to the specific prototype race car entered in the competition. The quality of the actual prototype will not be considered as part of the BPP judging.
Jos haluat olla mukana tiimiä, joka tuo Ouluun ensimmäisen Formula Student osa-aluevoiton, niin tervetuloa BPP-tiimiin! Tätä kautta on myös mahdollisuus lähteä itse kisoihin esittämään casea ja juomaan kuoharia kengästä.

Graafikko

Osaatko piirtää? Osaatko piirtää tietokoneella? Osaatko, tai haluaisitko opetella käyttämään Photoshoppia, InDesignia ja Illustratoria? Tervetuloa tiimiin!

Tässä tehtävässä on mahdollista oppia yllä mainittujen lisäksi:

 • CAD-mallinnusta
 • 3D-tulostusta
 • Laserleikkausta
 • Kaikkea muuta coolia mihin meiltä löytyy melkoinen läjä asiantuntijoita

Mitä voit päästä tekemään?

 • Helmi-maaliskuun vaihteessa auton livery-kampanja, missä tehdään webapplikaatio jolla voit itse värjätä auton 3D-mallin. Tähän tarvitaan kaunis renderöinti/piirros auton 3D-mallista.
 • Itse auton maalauksien suunnittelun
 • Suunnittelemaan/taittamaan kaiken FSO:n graafisen materiaalin, kuten paidat, nettisivut, kvartaaliraportit, mainoslehtiset, logot…

Viestintävastaava

FSO on 60-henkinen poikkitieteellinen ja kansainvälinen organisaatio, missä sisäinen viestintä on vahvassa kehityksessä.

Jos olet kiinnostunut HR:stä, johtamisesta, hallinnosta tai viestinnästä sekä pursuat ideoita sisäisen viestinnän kehittämiseen niin olet juuri sitä mitä me kaipaamme!

Viimeisen 6 kk aikana:

 • Siirryimme Discordiin viestintäkanavana ja saimme näin parannettua tiimien tietämystä toisten tiimien puuhista
 • Olemme onnistuneet nostamaan tiimihenkeä ja aktiivisuutta positiivisilla “viestintähankkeilla”

Mitä rooliisi voisi kuulua?

 • Hallituksen päätöksistä ja keskusteluista tiedottaminen jäsenistölle
 • Tiimien välisen viestinnän kehittäminen
 • Ideointia koko tiimin kaikkien jäsenten yhteistyön tiivistämiseen
 • Keksiä uusia sisäisen viestinnän prosesseja

Julkaisuvastaava

FSO:sta löytyy valtavasti osaamista ja pääsääntöisesti koko ajan tapahtuu älyttömästi mielenkiintoisia asioita. Kukaan ei vaan ole dokumentoimassa ja julkaisemassa niitä. Julkaisuvastaavan tehtävä on pääsääntöisesti jahdata insinööriopiskelijoita ja pakottaa heidät mukavuusalueensa ulkopuolelle – kirjoittamaan kertomuksia työvaiheistaan.

Julkaisuvastaava voi myös olla aivan toiminnan keskellä ja kirjoittaa itse – ja oppia samalla aivan älyttömästi Formula Student -auton suunnittelusta.

Mitä rooliisi voisi kuulua?

 • Blogin päivittäminen
 • Kvartaaliraporttien tekstien kerääminen
 • Instagram Storyjen päivittäminen
 • Facebookin feediin lyhyiden prosessikertomusten päivittäminen

Sponsorimyyjä

Olihan tämäkin pakko laittaa tänne, koska enemmän rahaa on aina enemmän rahaa. Sponsorimyyjänä teet kiittämättömintä työtä koko organisaatiossa ilman korvausta – kääntöpuolena se, että jos oikeasti saat yhdistykselle sponsseja niin sinusta tulee ikuinen legenda. Plussaa sponssimyynnissä on neuvottelutaitojen kehittyminen, myyntikokemuksen saaminen (käytännössä b2b), sopimusteknisten asioiden oppiminen (esim. verolaki) ja yrityskontaktien saaminen. Sponsorimyyjänä tulet pääasiassa työskentelemään sponsoriasioiden parissa Tiimipäällikkö Johanneksen ja Teknisen päällikön Nikon kanssa.

Eikä siinä vielä kaikki…

Listattujen lisäksi sosiaalisesta mediasta, markkinoinnista ja viestinnästä kiinnostuneet mahtuvat aina tiimiin. Lisäksi FSO:ssa tulee hyvin todennäköisesti olemaan paikkoja hallitukseen ensi kaudelle syyskuun vaalikokouksessa, joten Tiimipäällikön, Toimintajohtajan, Markkinointipäällikön, Sihteerin ja Rahastonhoitajan pesteistä kiinnostuneiden kannattaa jo tulla mukaan tutustumaan toimintaan.

Hallitustoiminta tässä firmassa on oikeasti aika siistiä, koska ollaan paljon lähempänä yritystoimintaa ja yrityksen hallintoa kuin mikään kilta tai harrastejärjestö yliopistolla.

Avoin hakemus ja CV osoitteeseen [email protected]!

Lisää voi kysellä Tiimipäälliköltä ([email protected] / 0503443221) tai muilta violettihupparisilta ympäri yliopistoa. Mieluiten kuitenkin sellaisilta, joiden violetissa hupparissa lukee FSO.