Kohti uutta vuotta

Formula Student Oulu ry:n historiaan on mahtunut jos jonkinlaista Feeniks-lintumaista uudelleensyntymistä. Vuonna 2013 muutama koneteekkari alkoi rakentaa formulaa, tietämättä juurikaan kuinka isoon urakkaan ovatkaan ryhtyneet. Auto saatiin kovan työn jälkeen valmiiksi ja matkalle Tanskan Aalborgiin elokuussa 2015. Ruotsinlaivalle astuttua tiimille kuitenkin kantautui tieto, että kisat on peruttu vuorokauden varoitusajalla – ja FSO:n tulevaisuus ei näyttänyt järin valoisalle. Perustajajäsenet olivat valmistumaisillaan, tuoreita jäseniä vain muutama ja vuosien työn kohokohta jäi täyttymättä.

Vuonna 2016 kuitenkin päästiin tekemään uusi yritys Viron Baltic Openiin, joka oli odottamaton menestys auton selvittyä maaliin kaikista koitoksista – eikä edes läheskään viimeisenä! Syksyn 2016 onnistuneiden rekrytointien myötä tiimi aloittikin ensimmäisen feeniks-kautensa Jyrki Ontto-Panulan ja Mika Lakson johdolla. Tavoitteena oli rakentaa uusi auto kesälle 2017.

Tällä kaudella on sama tavoite, eli rakentaa uusi formula yhdessä kaudessa kisakuntoiseksi kesälle 2019. Kauteen 2016-2017 verrattuna tällä kaudella 2018-2019 on monta muutakin yhtäläisyyttä. Molemmilla kerroilla on edeltänyt hiljainen kausi, joka on kuitenkin huipentunut erittäin onnistuneisiin kilpailuihin. Ensimmäisellä kerralla Virossa, tänä kesänä Tsekissä. Molempina vuosina myös rekrytointi on onnistunut ja on saatu korvaamattomia osaajia erityisesti markkinointi- ja businesspuolelle. Järjestön hallituksen tavoitteena onkin tällä kaudella rakentaa hallinnollista ja taloudellista pysyvyyttä, jotta uudelleensyntymisiä ei enää tarvittaisi. Erona viime kertaan on tällä kertaa se, että meillä on tiimissä entistä enemmän osaamista ja kokemusta, mutta myös useita uusia innokkaita jäseniä kantamaan soihtua, ja TIGiä, eteenpäin. Toivottavasti olemme myös hallituksena onnistuneet johtamaan, aikatauluttamaan ja organisoimaan riittävän hyvin – jännityksellä seuraamme valmistuuko auto ja tuleeko ensi kesänä ensimmäiset pokaalit myös pohjoiseen!

Piirtoalusta 1

Uudistuksia näki muun muassa hallitus (yllä), jonka kokoa ja merkitystä kasvatettiin. Hallitusuudistuksen seurauksena on jo huomattu kommunikaation ja organisoinnin parantumista, mikä tulee todennäköisesti näkymään entistä selkeämmin ajan kuluessa. Markkinointitiimin kasvu yhdestä hengestä 3-5-henkiseksi on myös sujunut onnellisesti, ja monet viime kaudelta jääneet asiat on hoidettu jo syksyn aikana. Tammikuun alussa julkaistaan ensimmäinen virallisemman viestinnän muoto – kvartaaliraportti, ja sosiaalisen mediankin seuraajamäärät ovat kasvaneet noin 20% viime keväästä. Erityisen ilahduttavaa on nähdä instagramin näkyvyyden kasvu, joka on kasvanut noin 3-4-kertaiseksi vuoden takaisesta, parhaimmillaan joulukuussa #blackandwhitechallengen aikana 10-20-kertaiseksi. Katsotaan, saadaanko muitakin tunnuslukuja (kuten esimerkiksi budjetti) moninkertaistettua!

2018_Best_Grid_1546229456400

Kiitos kuluneesta vuodesta, ja hyvää uutta vuotta!

Kaikkea jännittävää on luvassa vuonna 2019, joten laita äkkiä seurantaan:

https://www.instagram.com/fsoulu/

https://www.facebook.com/fsoulu/